Frissített Mimio szoftver érhető el – erősíti többek közt a mobil oktatást és a diák kollaborációt

Az új szoftver és a MimioMobile alkalmazás elősegíti a kollaborációt és a feleltetést, és mostmár az Apple és Android eszközök is segítséget adhatnak a tananyag elérésében.

CAMBRIDGE, MA — 2013 október 16.—Annak érdekében, hogy a tanárok megbirkózzanak a Common Core igényeivel, a Mimio frissítette a MimioStudio szoftverét, bevonva több új funkciót a kollaborációs oktatás elősegítésében. Például a feleltető rendszer képes automatikusan leosztályozni a teszteket. Ezen kívül a MimioMobile alkalmazás új verziója már kompatibilis az iPod Touch készülékekkel és az iPhone-okkal, éppúgy mint az Android tabletekkel.

New MimioStudio
A platform, amely működteti az interaktív leckéket a MimioClassroom™ termékeken, a MimioStudio szoftver már lehetővé teszi a diákok számára a nyílt válaszú tesztek gyakorlását, amelyek részei lesznek a Common Core Felméréseknek 2014-ben. A tanárok létrehozhatnak nyílt válaszú, rövid kifejtős és szám válaszú kérdéseket, és a diákok válaszolhatnak rájuk mobil eszközeikkel, amelyeken fut a MimioMobile alkalmazás. A MimioStudio szoftver automatikusan osztályozza a feleletválasztós kérdéseket, a rövid válaszokat és a számszerű megoldásokat, rengeteg időt spórolva ezáltal a tanárnak.

A többi interaktív fehértábla szoftverrel ellentétben, a MimioStudio diákcentrikus, és növeli a kollaborációs oktatás előnyeit azáltal, hogy a diákok részt tudnak venni, bármelyik MimioStudio feladatban a náluk lévő MimioPad™ vezeték nélküli táblával, Apple eszközzel vagy Android tablettel. Az új funkcióknak hála a diákok többet képesek elsajátítani a csoportfoglalkozások során, és a tanárok már meglévő interaktív feladatok közül tudnak válogatni. 

A MimioStudio szoftver lehetővé teszi a tanárok számára, hogy korábbi, más interaktív fehértábla programokkal készített tartalmakat importáljanak be, és dolgozzanak velük. A felhasználók már a PowerPoint alkalmazásban létrehozott anyagokat is használhatják, sőt, szerkeszthetik is. Továbbá, a többi interaktív fehértábla szoftverrel ellentétben, a MimioStudio szoftver jól kezeli az interaktív leckékbe beimportált video és audio anyagokat.

A tanárok már eddig is élvezhették a MimioStudio szoftver flexibilitását, és hogy a szoftver kompatibilis a Mimio termékekkel és a más gyártók szoftvereivel készített anyagokkal is. Ráadásul ezek a funkciók a jelen frissítésben széles körűen kiterjedtek.

Új MimioMobile
Amíg a korábbi verziójú MimioMobile alkalmazások csak iPad-en működtek, addig az új verzió fut iPod Touch eszközökön, iPhone-on (4-es verziótól) és Android tableteken. Mostantól a tanulók a legtöbb mobil eszközt képesek használni a tantermekben, függetlenül attól, hogy a készülék a sajátjuk vagy az iskolához tartozik. Ha fut az alkalmazás, különböző eszközökkel tanulhatnak közösen a diákok, kihasználva ezáltal a kollaborációs tanulás előnyeit. 

A MimioStudio kollaborációs funkciója lehetővé teszi akár 9 diák közös munkáját. Mindegyik egyedi mobil eszköz képe megjeleníthető az interaktív táblán, jól láthatóvá téve mindenki számára. A tanár szabadon átveheti az irányítást az interaktív táblán a diák mobileszköze felett, és bármikor vissza is adhatja azt. A diákok dolgozhatnak külön-külön és csoportban is, a tanárok által előre létrehozott feladatokon.

A MimioMobile alkalmazás árbarát és könnyen telepíthető. Az iskola egyszerűen megrendeli az általános licenszt a tanár számitógépére vagy laptopjára, ezután az összes diáknak lehetősége lesz csatlakozni a mobil eszközével, hozzáadott költség nélkül. A készülékek közötti csatlakozás pillanatok alatt történik QR kód leolvasással.

“A MimioMobile és a MimioStudio szoftver frissítések jelentősen megkönnyítik a diákok és a tanárok munkáját, különösen a válasz adós feladatoknál,” mondta Manny Perez, a Mimio elnöke és ügyvető igazgatója.

A Mimioról

A Mimio egy vezető vállalat az interaktív oktatási technológiák területén, amely a tanítás egy jobb formáját nyújtja. A díjnyertes, innovatív és megfizethető hardvereink és szoftvereink növelik a tanárok hatékonyságát és a diákok tudását az osztálytermekben.