A Mimio bemutatja a Szabad Lecke Tervek és Műveleteket, a kollaborációs tanulás erősítése érdekében

Az új “Collaborate to the Core” útmutató és a MimioStudio Collaborate Lesson Sample Pack számos lehetőséget biztosít a kollaboráció kiszélesítésében.

CAMBRIDGE, MA — 2013 november 18.— Ahhoz, hogy megfeleljen a 21. századi tantermi és munkahelyi körülményeknek, a diákoknak erős kollaborációs készségekre van szükségük. A Mimio segít a tanároknak megismertetni ezt a kritikus készséget, legyen szó óvodásról, vagy 12. osztályos diákról. A kollaborációs tananyagokat két forrásból érhetik el, az egyik az új Collaborate to the Core! útmutató, a másik a MimioStudio™ classroom szoftver Collaborate Lesson Sample Pack, amelyek széles körben kínálnak kollaborációs tananyagokat, többek közt a matematika, nyelv, tudomány és szociális ismeretek területén.

A leckék kihasználják a MimioStudio kollaborációs funkcióit, ami lehetővé tesz, akár 9 diák kollaborációját az interaktív táblán, akár a MimioPad™ vezeték nélküli írhatótáblát, akár a MimioMobile™ alkalmazással futtatott saját hordozható eszközüket használják. Amíg a Collaborate to the Core! leckék használhatóak, akár a Mimio eszközökkel, akár azok nélkül, addig a MimioStudio Collaborate Lesson Sample Pack igényli a MimioStudio szoftvert és a MimioMobile alkalmazást is.

Collaborate to the Core!

A 38 oldalas útmutató elérhető PDF fájlban a http://news.mimio.com/free-collaboration-guide-mimio-pr oldalon. Kollaborációs leckék széles választékát kínálja matematikából, nyelvből, tudományból és szociális ismeretekből.

Példának során, a tudományos leckéknék csoportosítani lehet a diákokat, hogy megvitassák a békák életciklusait, majd papírt és ceruzát, vagy a MimioMobile alkalmazást használva megnevezhetik és sorba állíthatják a különböző ciklusokat. Egy diák a csoportból végül összegezheti a megbeszélteket a kivetítőn, akár a táblánál, akár a mobil eszközével és a MimioStudio kollaborációs funkciójával. Végül az egész osztály közösen tudja a tanárral megvitatni a békák ciklusait, kijavítva az esetleges hibákat.

További ingyenes leckékért a tanárok ellátogathatnak a Mimio online oktató közösségébe, a http://www.mimioconnect.com-ra.

MimioStudio Collaborate Lesson Sample Pack

Elérhető a http://www.mimioconnect.com/collaborate oldalon. A minta csomag 4 fájl tartalmaz területekre osztva: matematika, olvasási és nyelvi feladatok, szociális ismeretek és tudomány. Mindegyik fájl tartalmaz mintaleckéket, nehézségi szintek alapján csoportosítva. Legalább két lecke tartozik minden szinthez, és mindegyik leckéhez tartozik leírás a helyes használatról.

“A kollaboráció nem csupán a mai oktatási környezetnek lényeges alkotóeleme – használata nagymértékben segít a munkahelyeken is,” mondta Paget Hetherington, a Mimio marketing igazgatója. “A Mimio termékeink lehetővé teszik. hogy a diákok egy dinamikus kollaborációs környezetben tanulhassanak interaktív módon, amely segít összehangolni munkájukat az osztálytársaikkal, későbbiekben pedig a munkatársaikkal.”

A Mimioról

A Mimio egy vezető vállalat az interaktív oktatási technológiák területén, amely a tanítás egy jobb formáját nyújtja. A díjnyertes, innovatív és megfizethető hardvereink és szoftvereink növelik a tanárok hatékonyságát és a diákok tudását az osztálytermekben.